sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Ruusukekoristeet rusettimuotilla

Rusettimuotilla on helppo tehdä tasaisen kauniita rusetteja. Rusetit ja ruusukkeet on kätevintä valmistaa sokerimassasta sen nopean kuivumisen vuoksi. Jos rusettien tekoon jää vain vähän aikaa ja lopputuloksen halutaan olevan valmis mahdollisimman nopeasti, voi massan joukkoon vaivata CMC-kuivatusainetta . CMC nopeuttaa massan kuivumista ja tekee siitä vahvempaa.


Rusetista saa pullean ja kolmiulotteisen kuivattamalla sen foliotuppojen ympärille. 

Ruusukkeet
 Tapa 1:
Rusettimuotin avulla on helppo valmistaa myös erilaisia "pakettiruusukkeita". 

 

Sokerimassasta leikatut suikaleet taitetaan kahtia foliotupon ympärille. Tupoista kannattaa tehdä mahdollisimman matalat, jotta kuivanneet lätkät on helppo liittää päällekkäin. Yhteen ruusukkeeseen tarvitaan noin 14 lätkää, mutta kannattaa niitä kannattaa tehdä muutama ylimääräinenkin varmuuden vuoksi. 

 

Lätkien kannattaa antaa kuivua ainakin muutaman päivän ajan, jotta ne ovat varmasti kuivia ja siten kestävämpiä (poikkeuksena CMC:n käyttö!). Lätkät sivellään elintarvikeliimalla ja asetetaan pienen sokerimassapalan päälle. Näiden lätkin päälle asetetaan toinen sokerimassapala (siistejä ympyränmuotoisia paloja saa esimerkiksi tyllan avulla). Palan päälle asetetaan liimalla siveltyjä lätkiä toiset viisi kappaletta.
Uuden kerroksen päälle asetetaan uusia sokerimassapaloja ja lätkiä, kunnes ruusuke on valmis. Mitä matalempia lätkät ovat, sitä helpompi ne on liimata toisiinsa kiinni ja sitä enemmän niitä mahtuu yhteen ruusukkeeseen. 


Tapa 2:Massasta leikatuista suikaleista kiepautetaan pieniä tötteröitä, joiden annetaan kuivua samaan tapaan kuin aiemmassa ohjeessa. Yhteen ruusukkeeseen tarvitaan 11kpl tötteröitä.
 
 
 

Tämä ruusuke kasataan samalla tapaa kuin aiempikin.


1 kommentti:

  1. Ihana tuo vaaleanpunainen ruusuke! Valkoinenkin on nätti, mutta useammin oikeissa paketeissa näkee tuollaisia vaaleanpunaisen kaltaisia ruusukkeita! :) Täytyy varmaan itsekin kokeilla.

    VastaaPoistaKakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto