keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Banoffee-kakku



Kondensoidusta maidosta saa aikaan vaikka mitä! Yksi tunnetuimmista ja helpoimmista resepteistä on Banoffee-kakun ohje. Kakkua voi muokata lukemattomilla tavoilla niin ulkonäöltään, kuin maultaankin. Tämä on perusohje, mutta esimerkiksi banaanin voi vaihtaa tuoreisiin mansikoihin, vadelmiin, säilykepäärynään... Keksipohjana voi käyttää joulunaikaan pipareita tai vaikkapa suklaakeksejä. Koristeeksi sopii makunsa puolesta suklaa; suklaarouhe, pelkkä kaakaojauhe tai erilliset suklaakoristeet.

Toffeen voi keittää jo edellisenä päivänä ja antaa olla purkissaan avaamattomana käyttöön saakka. Juhlavan Banoffeesta saa jättämällä vajaa puolet keksipohjasta ja siihen käytettävästä margariinista pois ja korvaamalla reunat suklaatikkukekseillä, kuten yllä olevassa kuvassa. Loppusilauksen antaa kaunis nauha kakun ympärille sidottuna.

Banoffee-kakku
300g digestive-keksejä
100g sulatettua margariinia
1prk kondensoitua maitoa
3,5dl vispikermaa
(2,5rkl vaniljakreemijauhetta)
3 banaania
(suklaata/kaakaojauhetta)

Murusta keksit ja sekoita niihin sulatettu margariini. Painele keksi-voi-seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään. Irroita kondensoitu maito-purkista etiketit ja laita säilykepurkki kattilaan ja lisää vettä niin, että purkki on veden peitossa. Keitä purkkia miedolla lämmöllä n. 2,5-3 tuntia. Kun keittolevy on tarpeeksi pienellä ja vesi kattilassa porisee hiljakseen, ei purkkia tarvitse vahtia vieressä koko keittoaikaa, kunhan muistaa välillä käydä lisäämässä vettä kattilaan. Keitettyäsi purkkia tarpeeksi kauan, ota se pois vedestä ja anna jäähtyä. Kun avaat purkkia, ole varovainen, ettei kannen raosta purskahda kuumaa toffeeta!

Levitä toffee keksimurupohjan päälle. Paloittele 2 banaania viipaleiksi ja laita ne toffeen päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen vaniljakreemijauhetta juuri ennen kerman valmiiksi vatkautumista. Vaniljakreemijauhe ei ole pakollinen, mutta se tekee kermavaahdosta paksumpaa, jolloin valmista kakkua on helpompi leikata, kun kermavaahto ei valu pois. Lisäksi jauhe antaa ihanan vaniljaisen maun. Jos et käytä vaniljakreemijauhetta, lisää kermavaahtoon sokeria maun mukaan. Levitä kermavaahto banaanien päälle ja koristele kakku kolmannen banaanin viipaleilla ja suklaarouheella tai kaakaojauheella.

6 kommenttia:

  1. Helpoista helpoin tapa tehdä kauppansa tekevä kakku! Vaihtoehtoja voi itse löytää vaikka miten paljon. Vain mielikuvitus on rajana - ja tietysti - hyvä maku!

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Mitä ovat nuo keksit tuossa kakun reunalla? Ihanan näköinen banoffee!:)

    VastaaPoista
  3. Keksit ovat gluteenittomia, muistaakseni semper-merkkisiä :)

    VastaaPoista
  4. Keksipohjani ei pysynyt kasassa vaan mureni:(
    Käyttäisin ensikerralla vähemmän keksejä ja myös kermaa oli vähän likaa...
    Mutta kiitos ihanasta reseptistä ja upean näköinen kakku!

    VastaaPoista
  5. Kuinka keksit pysyvät reunoilla?

    VastaaPoista



Kakkusankarit-verkkokauppaa ja sen blogia ylläpitää Terhi Toikka ja perheyritys.
Lue yrityksemme tarina täältä!

Blogiarkisto